Onder- boven kwart

 

OK witte trap met zwarte treden en rvs strip

Bovenkwart gezaagde keepboom klassiekOnderkwart trap zwarte treden tussen 2 murenWitte onderkwart trap met zwart stalen hekwerkBovenkwart trap zwarte treden met wit hekwerkEiken Z-profilering onderkwartEiken bovenkwart trap tussen twee murenKlassieke eiken onderkwart trap met stalen hekwerk en zwarte strippenModerne eiken onderkwart trap met stalen hekwerkZwevende eiken onderkwart trap met rvs hekwerkEiken onderkwart trap klassiek met zwarte strippenEiken trap met rvs strippen en stalen hekwerk

 

Dit zijn, zoals de naam al zegt, trappen welke zich in de looprichting een kwartslag draaien. Bij een onderkwart bevindt zich dit draaipunt onderaan de trap, bij een bovenkwart zit dit draaipunt bovenaan de trap. U kunt bij de onder- en bovenkwart trappen ook kiezen voor een variant met een bordes (plateau) in de trap. Hiervoor dient dan wel rekening te worden gehouden met de maatvoering en situering van de trap.

Om een trap te laten passen bij uw interieur kun je gebruik maken van verschillende kleuren traptreden, ook het toepassen van verschillende boomtypes zoals een gezaagde keepboom of een wandboom zorgen voor een totaal ander plaatje van uw trap. Van heel strak en modern tot klassiek, alles is mogelijk. De keuze is bijna onbeperkt. 

Maatvoering:

De afmeting van uw trapgat bepaald de vorm en maatvoering van uw trap. Het is belangrijk dat uw trap goed beloopbaar is. Hieronder staan traptekeningen van onderkwarttrappen die goed beloopbaar zijn. De tekeningen zijn gerangschikt op maatvoering van het trapgat. Zo kunt u bekijken welke maat trapgat het beste past in uw woning of bedrijfspand. Een trap bepaald namelijk op zowel de begane grond als op de 1e verdieping mede de indeling van uw gebouw.

Onderkwart trap 260x142

Onderkwart trap 270x132

Onderkwart trap 280x122

Onderkwart trap 290x112

Onderkwart trap 300x102

Onderkwart trap 310x108

Onderkwart trap 320x98

Meer inspiratie nodig? bekijk onze pagina projecten.

 

Veelzijdig in maatwerk

Lentifa Albergen

Diekersweg 9A
7665 VB Albergen
+31 546 44 15 68
info@lentifa.nl