Rechte trappen
Kwart trappen
Z trappen
Blok trappen
Bordestrappen

Neem contact op
of kom langs

Onze showroom

Diekersweg 9a

7665 VB Albergen

Kom langs in onze showroom op afspraak




Laat je inspireren
Contact

+31 0546 44 15 68

info@lentifa.nl



Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 07.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Jouw vragen beantwoord

Algemeen

Voor het beschermen van de trap adviseren wij de trapdelen die behandeld zijn met Monocoat in te pakken met ‘Primacover’/o.g. en de randen af te plakken met verwijderbare tape (verkrijgbaar bij o.a. Bauhaus). Gebruik géén plakband / ducktape i.v.m de lijmresten die dan op de trap achterblijven! Wanneer je de randen netjes afplakt heeft de schilder hier gemak van bij het aflakken v/d trapdelen die niet behandeld zijn met monocoat.

Nog een tip voor de traptreden: Leg stukken vloerbedekking achter de deur of voor de trap, zodat op de trap zo min mogelijk vuil terechtkomt.

Dagelijks schoonmaken met water en zeep is NIET aan te raden. Schoonmaken met warm water is het beste. Wij adviseren om maximaal één keer per twee weken de trap schoon te maken met de Rubio Monocoat All Natural Wood Cleaner Spray of de Surface Care.

Wij adviseren geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor, terpentine etc. als dit soort stoffen in aanraking komen met het behandelende oppervlak dan zullen er zeer moeilijk verwijderbare vlekken ontstaan.

Een onderhoudsbeurt met de Rubio Monocoat Refresh Spray wordt toegepast wanneer het uiterlijk en de bescherming van het oppervlakte grondig dient te worden opgefrist. Dit kan ook plaatselijk gebeuren op plekken die intensiever worden gebruikt.

De Refresh Spray is kleurloos en kan gebruikt worden bij iedere kleur. Het geeft de juiste bescherming, maar brengt geen kleur terug.

  1. Schuur de kras/vlek goed, de rest van de trede schuur je licht (het advies is om met korrel 100 te schuren).
    Het is belangrijk om in de richting van de houtnerf te schuren.
  2. Maak vervolgens de trede stofvrij, dit kan met een handstoffer of DROGE doek.
  3. Breng met een spons of poetslap de monocoat aan in de juiste kleur. Deze is te bestellen via internet (Rubio Monocoat Oil Plus), zie afbeelding.
    Het aanbrengen van de monocoat mag in alle richtingen. De laatste keer dat je erover heengaat, ga je in de richting van het hout mee.
  4. Na enkele minuten kun je de overtollige monocoat licht uitpoetsen in de lengterichting met een droge poetslap.
  5. Nu ben je klaar!
  6. Let op: Het behandelde gedeelte mag je minimaal 3 dagen niet aanraken/belopen.
  7. Het behandelde oppervlak mag je de eerste twee weken niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen.

Wanneer de kleur van de trap door slijtage minder is geworden, kan de kleur hersteld worden door het gebruik van de Universal Maintenance Oil 2 Mix. Dit kun je zelf online bestellen in dezelfde kleur als de monocoat op de trap.

Het klopt dat rubberwood treden wat ruwer aan kunnen voelen op sommige plekken. Dit is inherent aan de houtsoort. Rubberwood bestaat uit allemaal kleine stroken hout en hierdoor ligt de houtnerf soms tegendraads op de schuurrichting. Hierdoor ontstaan deze ruwere en minder ruwere plekken. Op ruwere plekken neemt het hout meer monocoat op waardoor hier meer kleur in het hout komt, deze plek kleurt donkerder/lichter waardoor het oogt als een vlek.

Het ruwe gaat er grotendeels af na een aantal keer goed schoonmaken. Mochten de ruwe plekken langere tijd blijven, dan kun je deze door middel van schuren met de hand grotendeels verhelpen. De plek die is geschuurd moet daarna weer worden bijgewerkt met monocoat. Heeft jou trap dit ook en heb je hier nog vragen over? Mail ons een aantal foto’s, dan helpen wij je verder!

Het aantal treden van een trap is afhankelijk van de verdiepingshoogte. In de huidige nieuwbouw is deze circa 290 cm, de trap heeft dan gemiddeld 16 treden.

Dit varieert per trap. Gemiddeld monteren wij 1 à 2 trappen per dag.

Hout is een natuurproduct dat onder wisselende temperaturen en vochtgehalten blijft ‘werken’. Door dit werken van het hout kunnen spanningen ontstaan in de houten trap, met kraken als mogelijk gevolg. Kraken kan dan ook nooit geheel worden uitgesloten. Er bestaan dan ook geen normen of voorschriften met betrekking tot het kraken van een houten trap. Er kan nooit gesproken worden van een kraakvrije trap.

Mocht de trap overmatig kraken, dit houdt in: tenminste 75% van de traptreden van de trap kraakt, op alle tijdstippen van de dag en gedurende alle seizoenen, dan kun je contact met ons opnemen.

Moniek helpt je graag verder

Voor een persoonlijk advies of vrijblijvende offerte neem je contact op met ons.

×
Neem contact op